Segers Groenaanneming

Post & Rail omheining is hip!

Post & rail omheiningen duiken steeds meer op in landelijke tuinen.

Oorsprong
De Post en Rail omheining waait over van Engeland. Daar vind je die echte, typische landelijke sfeer terug. En ook bij ons maken ze hun opmars.

Ambachtelijk fabrikaat
Wist je dat onze leverancier deze omheiningen op de ambachtelijke manier zelf maakt? De gaten zijn gebeiteld en niet gefreesd. Bovendien ligt iedere ligger in zijn eigen gat en is er minder kans op splijten.

Soorten Post & Rail omheining
Er zijn verschillende types beschikbaar:
  • Robinia of kastanje paal
  • 2 of 3 liggers in kastanje
  • gekliefde of gezaagde liggers

Waarom gekliefde of gezaagde liggers?
Gekliefde liggers zien er heel grillig uit. Sommige mensen houden niet van die grilligheid. Gezaagde liggers zijn een strakker alternatief.

Ook voor paardenpistes en weiden waar je een schrikdraad voorziet is een gezaagde ligger gemakkelijker. De schrikdraad is eenvoudiger op de ligger te bevestigen.

Veelal bevestigen we een passend gaas aan deze omheining om bijkomend kleine grazers of gevogelte te keren of om de mogelijkheden van de omheining te vergroten.
Afmetingen
De afmeting van een kastanje of robinia paal:
  • halfronde paal, diameter 15 à 17 cm, lengte 2m
  • rechthoekige paal 10 x 15 cm lengte 2,2m
De afmeting van de gezaagde of gekliefde kastanje ligger is:
  • halfronde ligger, diameter 10 à 12cm, lengte 2,50m met 2 gepunte uiteinden

Zowel een uitvoering met 2 als met 3 liggers is mogelijk. De palen worden met een tussenafstand van 2,40m geplaatst, hart op hart gemeten.

Hoeken?
Bij de meeste omheiningen maakt u een hoek. Het is dan ook zeer vervelend om 2 palen perfect in de hoek te plaatsen zodat je omheining er toch schitterend uitziet. Om dit te vermijden, voorzien we een ronde hoekpaal.

Wij zorgen dat het mooi past in het geheel. Uiteraard voorzien wij de post & rail afsluiting ook van een bijpassende poort.

Wilt u meer informatie of een gratis offerte voor post & rail hekwerk? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!